Fout
 • JLIB_CLIENT_ERROR_JFTP_WRITE_BAD_RESPONSE

Wat is er nodig?

De Lunga Foundation wil ‘the Farm’ helpen voldoende faciliteiten te krijgen om de leefsituatie van de kinderen te verbeteren. Op dit moment krijgen de beheerders van the Farm voor de meeste kinderen geen bijdrage voor het levensonderhoud van de overheid omdat zij niet aan de regels voldoen voor de officiële status van 'weeshuis'. De beheerders zouden voor elk kind dat op the Farm woont R320 (ongeveer €20,-) moeten krijgen en wanneer zij ook de voogdij over dat kind hebben zelfs R1200 (ongeveer €80,-). 

De Lunga Foundation investeert in concrete projecten om de leefsituatie van de kinderen te verbeteren levert daarnaast een bijdrage aan het dagelijks welzijn van de kinderen. 

Op dit moment richten we ons op:

 • VEILIG: Nieuwe banken, veilige deuren, bestrating, voorzieningen in de kinderopvang. 
 • GEZOND: Gezondheidspotje voor voeding & medische kosten (€20,- per kind per maand).
 • GEZOND: Koeien voor verse melk.
 • GEZOND: Voldoende geschikte en veilige meubels (materiele steun van lokale partijen).
 • GESCHOOLD: Schoolgeld en schooluniformen voor het schooljaar 2015 (€4,50 per kind per maand).

Opmerking: Bedragen zijn indicatief en afhankelijk van de actuele wisselkoersen.

VEILIG: Nieuwe banken

Een huis met zoveel kinderen vraagt om stevige veilige meubels die tegen een stootje kunnen. In het meisjeshuis staan een aantal banken die erg versleten zijn en daardoor onhygiënisch. In het nieuwe jongenshuis zijn nog helemaal geen banken of stoelen om op te zitten waardoor de jongens vaak op en in hun bed hangen. De eigenaren van the Farm zouden graag een aantal stevige banken van een goede kwaliteit laten maken voor de beiden huizen. Voor dit project is  €850,- nodig (label: MEUBELS)

VEILIG: Veilige deuren, bestrating, voorzieningen kinderopvang

Doordat het aantal voorzieningen op the Farm snel groeit, groeit ook de kans op inbraak. Om dit te voorkomen zijn er twee nieuwe veilige anti-inbraakdeuren nodig voor zowel het jongens- als het meisjeshuis. Hiervoor is €30,- per deur nodig (label: VEILIGHEIDSDEUR).

Rondom de gebouwen op the Farm is nu geen bestrating. Hierdoor spelen de kinderen vaak in het vieze zand en als het regent verandert het terrein in een grote modderpoel. Om deze grond te bestraten is €350,- nodig (label: BESTRATING).

De kinderopvang vindt nu plaats in een oude garage zonder voorzieningen. Om de kinderen beter op te kunnen vangen gedurende dag is er behoefte aan een toilet, wasbak en een klein bad (label: KINDEROPVANG). 

GEZOND: Gezondheidspotje 

Het weeshuis ‘The Farm’ kan op dit moment maar net (of soms net niet) voorzien in de basisbehoefte van de kinderen. Om kinderen gezond op te laten groeien moeten ze structureel kunnen rekenen op gezonde voeding en medische zorg. Vooral de zorg voor kinderen met HIV vraagt extra aandacht. Om de kinderen van ‘The Farm’ dit te kunnen bieden is ongeveer €1.000,- per maand nodig (label: GEZONDHEIDSPOTJE).

Uit het gezondheidspotje willen we directe steun geven aan:

 • Basisvoeding: Voor €15,- per maand heeft een kind de dagelijkse basismaaltijden.
 • Groenten en fruit: Voor €2,50 per maand kunnen we een kind gevarieerde voeding bieden.
 • Doktersbezoeken en medicijnen: Voor €2,50 per maand kunnen we de regulieren doktersbezoeken en medicijnen bekostigen.


 

GEZOND: Voldoende geschikte en veilige meubels (materiele steun)

Weeshuis ‘The Farm’ beschikt over te weinig meubels en meubels in een hele slechte staat. Er zijn simpelweg te weinig stoelen en banken om op te zitten en bedden om in te slapen. Onze coördinatoren in Durban zijn op zoek naar lokale partijen die ‘The Farm’ aan nieuwe (2de hands) meubels kunnen helpen. We gaan voor robuuste stoelen, tafels, banken, kasten en bedden.

GEZOND: Melkkoeien

Eerder heeft de Lunga Foundation al één melkkoe voor the Farm kunnen kopen. The Farm beschikt op dit moment over drie melkkoeien die de kinderen voorzien in dagelijks verse melk en yoghurt. De koeien geven echter relatief weinig melk omdat ze geen speciaal voer krijgen. Dit voer is echter erg duur en om een betere prijs te kunnen krijgen moet er meer voer ingekocht worden. Hierdoor is het wenselijk dat er meer koeien komen zodat ook het overschot aan melk verkocht kan worden aan de mensen uit de community. Melkkoeien kosten €700,- (label: MELKKOEIEN). 

GESCHOOLD: Schoolgeld en schooluniformen 

Op dit moment gaan er ongeveer 40 kinderen van ‘The Farm’ naar schoolEen schooljaar in Zuid-Afrika loopt van januari tot december. Elk jaar moeten er nieuwe schooluniformen worden gekocht en moeten de rekeningen voor het schoolgeld worden betaald. Om deze rekeningen te kunnen betalen is jaarlijks ongeveer €2.000,- nodig (label: SCHOLING).

Deze kosten zijn opgebouwd uit:

 • Schoolgeld: Voor slechts €2,- per maand (€25,- per jaar) kan een kind een jaar naar school.
 • Schooluniformen; Voor €25,- per kind kan het vereiste schooluniform worden gekocht.

 

Opmerking: Bedragen zijn indicatief en afhankelijk van de actuele wisselkoersen.

$