Fout
  • JLIB_CLIENT_ERROR_JFTP_WRITE_BAD_RESPONSE

Het verhaal van The Farm

Een weeshuis voor 52 kinderen die geen ouders meer hebben, ouders hebben die niet voor ze kunnen zorgen, achtergelaten zijn door hun ouders of mishandeld zijn.

Don en Linda McKenzie, de eigenaren van de Farm, bezaten 15 jaar geleden een boskap bedrijf waar zo'n 40 mensen uit de landelijke omgeving werkzaam waren. Helaas overleden een aantal werknemers aan de gevolgen van HIV/AIDs. Hun kinderen bleven achter op de boerderij en hadden geen verdere familie waar ze terecht konden.

Don en Linda besloten deze 4 kinderen zelf op te vangen en in huis te nemen. Uit de omgeving kwamen er door de jaren heen steeds meer kinderen bij waardoor zij uiteindelijk hun boerderij hebben omgebouwd tot een weeshuis om alle kinderen op te kunnen vangen. Op dit moment wonen er 65 kinderen in dit huis. Al deze kinderen hebben geen ouders meer, zijn achtergelaten op de farm, zijn mishandeld of hebben ouders die niet voor ze kunnen zorgen.

Don en Linda hebben beiden een fulltime baan om dit project te kunnen financieren en zorgen daarnaast voor alle kinderen. Sinds januari 2012 steunt Be More dit project door elke maand een aantal vrijwilligers uit Nederland te sturen die kunnen helpen met de dagelijkse verzorging van de kinderen, het geven van Engelse les en de verbetering van de huisvesting van de kinderen. Sommige van deze vrijwilligers brengen ook extra geld mee dat zij in Nederland hebben opgehaald. Dankzij dit geld zijn er al veel dingen verbeterd. De kinderen beschikken nu over 3 toiletten in plaats van 1 en is er een extra douche gebouwd met een nieuwe ketel waardoor zij nu warm kunnen douchen. Ook zijn er extra bedden en matrassen aangeschaft zodat de meeste kinderen nu een eigen bed hebben en dit niet meer hoeven te delen. Er is echter nog steeds niet genoeg geld om de kinderen alles te kunnen geven wat ze nodig hebben. Doordat er geen vaste maandelijkse inkomsten zijn gebeurt het nog steeds dat er soms niet genoeg geld is om alle kinderen te eten te geven of om te zorgen voor een goede hygiëne (zoals toiletpapier, zeep en shampoo).