Error
  • JLIB_CLIENT_ERROR_JFTP_WRITE_BAD_RESPONSE
Tuesday, 22 July 2014

Update juli 2014

Sinds het bezoek van Linda-Jane en Marco in april hebben we weer een aantal mooie projecten kunnen realiseren.


Zonneboiler

Voor het nieuwe jongenshuis is een zonneboiler gekocht waardoor de jongens warm kunnen douchen!

Kleding en speelgoed

Nienke en Chantal krijgen in Zuid-Afrika regelmatig kleding en speelgoed gedoneerd voor de kinderen van the Farm. Elke keer is het weer een feest om dit uit te delen. 

Studieruimte jongenshuis

In het jongenshuis zijn van stevige houten planken mooie bureaus gemaakt. In deze studieruimte hebben de jongens alle ruimte om hun huiswerk te maken en te studeren. Voorheen moesten de jongens vaak in het drukke huis een plekje zoeken of zaten ze in de daycare ruimte tot 's avonds laat te studeren. 

Kamers meisjeshuis

Nu de jongens in hun mooie nieuwe huis slapen bleven de meisjes een beetje achter in een afgeleefd, oud en onveilig huis. De plafonds kwamen naar beneden, stopcontacten konden niet veilig meer gebruikt worden en er was weinig ruimte voor privacy. Een groot deel van de meisjes sliep in de woonkamer van het huis. Stichting Jabuleni heeft de kosten voor de renovatie van de keuken op zich genomen. Dankzij de Lunga Foundation zijn er voor alle oudere meisjes kleine kamertjes gemaakt in het huis. Op deze manier hebben de meiden een eigen plekje met een eigen kastje voor hun spulletjes. 

Lucky

Lucky is een van de oudere bewoners van the Farm. Begin dit jaar is hij gestart op de universiteit aan de studie accountancy. Helaas viel het hem erg tegen en kwam hij erachter dat hij de verkeerde studiekeuze had gemaakt. Hij had het er zo slecht naar zijn zin dat hij besloot te stoppen. Dit betekende echter dat ook zijn beurs verviel. Er waren wel organisaties die hem een nieuwe beurs wilde geven voor een andere studie maar niet halverwege het studiejaar. Dankzij een aantal donaties van oud vrijwilligers konden wij het voor hem mogelijk maken om over te stappen naar de studie Psychologie aan een betere universiteit. Deze week had hij zijn eerste colleges en hij is erg enthousiast en gemotiveerd! Hij hoopt in deze studie meer zijn creativiteit kwijt te kunnen, met mensen te kunnen werken en mensen te kunnen motiveren in het leven. 

Dat hij graag andere mensen wil helpen was voor Lucky altijd al duidelijk. Onderstaand filmpje is gemaakt in maart 2012 toen vrijwilligers hem vroegen wat zijn dromen voor de toekomst waren. 

Toekomstige projecten

Benieuwd naar onze plannen voor de toekomst en hoe je ons hierbij kan helpen? De pagina Wat is er nodig? wordt regelmatig bijgewerkt, hier worden alle projecten genoemd waar we op dit moment voor sparen.