Error
  • JLIB_CLIENT_ERROR_JFTP_WRITE_BAD_RESPONSE
Friday, 05 December 2014

Lunga Kerstfeest 2014

Afgelopen zaterdag organiseerden we voor de tweede keer het Lunga Kerstfeest op de Farm. Op de school van onze kinderen, Crawford La Lucia, hadden we vantevoren een inzamelingsactie gehouden. Op elke zak stond een naam, leeftijd en kado-suggesties voor het betreffende kind en op die manier hadden we uiteindelijk 55 gepersonaliseerde kadotassen. Zo hartverwarmend om te zien hoe royaal alle families gaven. Voor elk kind was er iets van kleding, snoep, toiletspullen en speelgoed.

 

Zaterdagochtend reden we met 2 volle auto’s vanuit Durban naar de Farm. Linda, Don en de kinderen stonden ons al enthousiast op te wachten. De woonkamer in het jongenshuis was mooi versierd, er stond zelfs een echte kerstboom met door de kinderen zelfgemaakte versiersels. Het was een mooi gezicht om de vrolijke volle Lunga-tasjes onder de boom te zien staan. Don deed een welkomstwoordje in het Engels en in het Zulu en toen kon het feest beginnen. Want daar ging het natuurlijk om die dag - KADO’TJES!! Onze eigen kids hielpen met het uitdelen van de kadotassen en wat was het mooi om al die blije gezichtjes te zien. Sommige kids konden niet wachten met uitpakken terwijl anderen het liefst alles zo lang mogelijk een verrassing wilden laten zijn. Bij een feest horen natuurlijk lekkere dingen en dus hadden we veel frisdrank, snoep en chips meegebracht. Een echte traktatie voor ze!

Marije had een prachtige collage gemaakt met leuke foto-momenten van het afgelopen jaar en deze hebben we aan Linda en Don aangeboden. Ze waren er superblij mee en hij krijgt een mooi plekje in het jongenshuis.

Emotioneel was de speech van Lucky en Gift na afloop, twee van de oudere jongens. Ze bedankten de Lunga Foundation en ZuluBeadz voor ons werk van het afgelopen jaar. Hilarisch was het ook, Linda bedacht te laat dat ze een filmpje wilde maken om door te sturen naar Linda Jane en Marco en vroeg dus of ze de speech nog eens wilden herhalen. En wat Linda zegt gebeurt op de Farm! ;-)

Tot slot gingen alle kids voor ons zingen, groot en klein, iedereen deed mee. Zo mooi en speciaal!

Wat zijn het toch bijzondere kids en wat verdienen ze een dag als dit. Volgend jaar weer! 

Chantal en Nienke