Error
  • JLIB_CLIENT_ERROR_JFTP_WRITE_BAD_RESPONSE
Thursday, 08 May 2014

Linda-Jane en Marco bezoeken the Farm

14 t/m 24 april brachten Linda-Jane en Marco samen een bezoek aan the Farm. Een heerlijk weerzien met alle lieve kinderen en een goede gelegenheid om alle grote projecten voor de toekomst te bespreken. 

Ontmoeting Nienke en Chantal

Na onze vele skype meetings was het nu eindelijk tijd om elkaar in het echt te ontmoeten! Een gezellige middag waar we samen goed onze toekomstige plannen voor de Lunga Foundation hebben kunnen bespreken. 

Koe Lunga 

Met de koe die we in maart voor the Farm hebben gekocht gaat het erg goed. De eigenaren van the Farm hebben zelf een kleine melkmachine gekocht. De oudere kinderen helpen dagelijks mee met het melken van de koeien. Alle kleine kinderen van the Farm drinken nu dagelijks verse melk. Het was wel even spannend toen onze koe moest kalveren omdat het er op leek dat het kalfje het niet zou gaan redden. Gelukkig lag er 's avonds laat toch opeens een gezond kalfje in de wei! Het stiertje is vernoemd naar Linda-Jane en heet LJ!

Lungalani

Onze grote vriend Lungalani mocht de hele week dat wij er waren op the Farm komen logeren. Het was erg fijn om hem weer te zien en te zien dat het goed met hem gaat. Toen we hem vertelde over de Lunga Foundation en de folders lieten zien wist hij eerst niet zo goed hoe hij moest reageren. Wel liet hij trots de folder aan zijn vader zien. Hij moest erg lachen toen we hem vertelde dat de koe naar hem vernoemd was. Eerst wilde hij het niet geloven maar toen we zeiden roep hem maar en de koe net op dat moment toevallig begon te loeien was het voor hem helemaal duidelijk. We vroegen ons af of hij nou echt begreep wat de Lunga Foundation was maar hij had het toch erg goed door. Toen we thuis kwamen met allemaal spullen voor the Farm vroeg hij heel slim "you buy or Lunga Foundation buy?".

Pasen

Nienke en Chantal hadden van the Crawford La Lucia school een mooie donatie gekregen: acht grote dozen paaseieren! Op eerste paasdag hebben we alle kinderen bij elkaar geroepen en ze in vier teams verdeeld. Het was een wedstrijd welk van de vier teams de meeste eieren zouden vinden. Er lagen maar liefst 240 eieren verstopt dus overal rende er kinderen rond. Uiteindelijk hebben we alle eieren eerlijk verdeeld en gingen de kinderen met gevulde zakken terug naar huis. 

Baby speelgoed

Een collega van Marco, Moniek Reijnders, had ons een grote doos baby speelgoed meegegeven. Waar in Nederland kindjes bakken vol speelgoed krijgen bekijken de kleintjes op the Farm elk speeltje dat je ze geeft met grote ogen en vol verbazing. Heel mooi om al die kleine glimlachjes te zien!

Aankopen

Dankzij al onze gulle donateurs hadden we ook een hoop geld om in Afrika direct te kunnen uitgeven. Op the Farm wordt hard gebouwd aan een nieuw jongenshuis. Voor dit nieuwe huis hebben we 16 sets beddengoed (dekens, kussens, lakens, dekbedovertrekken, kussenslopen) gekocht en 16 handdoeken. 

Ook hebben wij een grote voorraad wc-papier en luiers gekocht en veel extra voeding. Onder andere: rijst, suiker, bloem, maismeel, olie, pasta, kip, vis, noodles, kruiden, gist, limonade. Het was erg mooi om te zien hoe blij alle kinderen hielpen met het uitladen van de auto. Toen er wat suiker uit een pak suiker liep probeerde alle kinderen met natte vingertjes het suiker uit de auto op te likken.